|
| Autor |
Správa |
rebecita
|
Predmet príspevku: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 20 Dec 2009, 13:31 |
| Moderátor |
 |
 |
Založený: 04 Dec 2009, 22:04 Príspevky: 122 Bydlisko: Kybersvet
|
|
Tak čo myslíte, ktorý to je?
|
|
|
|
 |
|
|
 |
vl4kn0
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 20 Dec 2009, 16:37 |
| Administrátor |
 |
 |
Založený: 13 Sep 2009, 13:35 Príspevky: 129
|
TommyHot napísal: Scriptovaci, ci programovaci, ci je to jedno? Najlahsi bude asi pascal a hned za nim ruby postaveny na rails frameworku (ruby on rails). A potom asi PHP.. tak to sa preber  ruby vobec nieje lahky jazyk. samozrejme ked vidis priklad hello world moze sa ti zdat lahky. ale syntax implementacie tried je taky gulas ze to vazne mozu vymysliet iba japonci. navyse je to celkovo objektovo orientovany jazyk takze pre zaciatocnika neodporucam (ak teda nechce ostat pri hello world prikladoch) zo scriptovacich to bude na pochopenie zrejme php alebo perl. z programovacich pascal.
|
|
 |
TommyHot
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 20 Dec 2009, 18:39 |
| Hlavný Administrátor |
 |
 |
Založený: 12 Sep 2009, 23:14 Príspevky: 462 Bydlisko: Nitra
|
vl4kn0 napísal: tak to sa preber  ruby vobec nieje lahky jazyk. samozrejme ked vidis priklad hello world moze sa ti zdat lahky. ale syntax implementacie tried je taky gulas ze to vazne mozu vymysliet iba japonci. navyse je to celkovo objektovo orientovany jazyk takze pre zaciatocnika neodporucam (ak teda nechce ostat pri hello world prikladoch) zo scriptovacich to bude na pochopenie zrejme php alebo perl. z programovacich pascal. Nauc sa citat, hovoril som o ruby on rails. Tam programujes imho este lahsie nez v pascale. Akurat, ze pascal nepozna objekty (teda ak pascal != delphi).
_________________ Microsoft proudly user.
|
|
|
|
 |
vl4kn0
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 20 Dec 2009, 19:02 |
| Administrátor |
 |
 |
Založený: 13 Sep 2009, 13:35 Príspevky: 129
|
TommyHot napísal: Nauc sa citat, hovoril som o ruby on rails. Tam programujes imho este lahsie nez v pascale. Akurat, ze pascal nepozna objekty (teda ak pascal != delphi). omg, a aky ma zmysel ucit sa ruby on rails ked nevies ruby? to mas ako aj s inymy MVC frameworkamy, ucil by si sa django keby si nevedel python? ucil by si sa zend keby si nevedel PHP? proste chujovina jak trak
|
|
 |
crysa
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 03 Jan 2010, 14:32 |
| Pokročilý |
 |
 |
Založený: 14 Sep 2009, 18:36 Príspevky: 245 Bydlisko: mam
|
rebecita: skusal som vselico, v prvom rade nezacinaj s javou, c/c++, ZIADNY jazyk od Microsoftu z rodiny .NET zacni s nejakym scriptovacim jazykom, python je dobry - da sa vyuzit na vselico (web, scripting, normal programovanie) ale v dnesnej dobe sa na slovensku s nim neuplatnis, v kazdom pripade je to velmi jednoduchy a dobry jazyk na pochopenie zakladov v programovani precitaj si toto: je to pekne spracovane a lahke na pochopenie, nemusis si to kupovat a prestudovat cele ti zaberie prinajhorsom zopar dni  ak nechces python tak skus pascal, nie nadarmo sa pascal uci na strednych skolach (ale nie nadarmo ho mnohy nezvladaju  )
|
|
 |
Srnec
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 03 Jan 2010, 22:02 |
| Člen |
 |
 |
Založený: 03 Okt 2009, 13:42 Príspevky: 33
|
ja som par veci videl v BASIC, a podla mna to je pohode  (i ked to je asi tisic rokov pred opicami  )
|
|
|
|
 |
XShady
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 11 Jan 2010, 17:58 |
| Člen |
 |
 |
Založený: 06 Nov 2009, 21:08 Príspevky: 16
|
Srnec napísal: ja som par veci videl v BASIC, a podla mna to je pohode  (i ked to je asi tisic rokov pred opicami  ) Ja som tiez zacinal na QBasicu, a bol to moj prvy prog. jazyk co som zvladol, vole, ked som bol krpec - 3tiak na zakladke - a nevedel som o programovani skoro nic, ziadny internet (13 rokov dozadu, min. ja som doma net nemal a net cafe som nevidel) - to je ale jedno - prvy jazyk v kt. som zabrdol do programovania bol Quick Basic - QBasic, ktory byval sucastou niektorych verzii MS-DOS, resp. dal sa po instalacii DOSu niekde na hdd najst... A v casopise A.B.C byval serial 'Hrajeme se s QBasicom', takze to bolo prvy krat, ked som sa stretol s programovanim... Nieje to velmi pokrocily jazyk aj co sa tyka syntaxe a tak, ale dost jednoduchy na pochopenie a programovanie roznych vecicek na pobavenie (dnes ozaj asi len na vzdelavacie ucely, ked sa kedysi bezne na PC pouzival len MS-DOS, tak som v nom robil kvizy a podobne srandy a zdielal s kamosni na disketach), takze ja som si to v tej dobe uzil, ze som mal moznost programovat v basicu, a vytvorit svoj vlastny program... Az o nejaky cas neskor sa mi dostali do ruky diskety s Pascalom, ktory este nevedel moc pouzivat, a cca 2 - 3 roky nato prisiel net a moznost najst dokumentaciu a tony prikladov na nete... Tak u mna to bol Pascal, potom php, C / C++, az neskor python, kt ja prilis nepouzivam aj ked je uzitocny...
|
|
|
|
 |
rebecita
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 11 Jan 2010, 22:21 |
| Moderátor |
 |
 |
Založený: 04 Dec 2009, 22:04 Príspevky: 122 Bydlisko: Kybersvet
|
Ďakujem všetkým za tipy XSHADY  ja zíram  takže ty už odmalička
|
|
|
|
 |
lio
|
Predmet príspevku: Re: Ktorý jazyk považujete za najľahší? Odoslané: 12 Jan 2010, 07:46 |
| Hlavný Moderátor |
 |
 |
Založený: 13 Sep 2009, 13:53 Príspevky: 138
|
|
Ste sa nejako rozpísali, tak skúsim aj ja načrieť do minulosti. Podobne ako XShady som sa prvýkrát stretol s programovaním ako malý chlapec. Zasvätil ma ujo, ktorý mi predstavil FoxPro a naučil ma v ňom programovať. Dnes si z neho pamätám už iba to, že príkazy sa dali písať skratkami, teda napr. namiesto define window bolo možné napísať defi wind a aj to fungovalo. O pár rokov na to som robil rôzne hry na štýl Milionár v Pascale, ale z neho si nepamätám už nič.
Dnes sa venujem len HTML+CSS dizajnu, sémantike, SEO a trocha PHP.
|
|
 |
|
|