|
| Autor |
Správa |
rebecita
|
Predmet príspevku: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 15:31 |
| Moderátor |
 |
 |
Založený: 04 Dec 2009, 22:04 Príspevky: 122 Bydlisko: Kybersvet
|
Ahojte moji! Včera tesne pred polnocou celé Slovensko na 3 sekundy osvetlila ohromná žiara- silné svetlo...TA3 sa vyjadrila, že ide o vesmírny jav ževraj prelet meteoritu. Ja som to tiež videla, sedela som na posteli, v izbe bolo zhasnuté+ žalúzie a zrazu celú izbu na chvíľku komplet osvietila biela silná žiara??? Videli ste aj vy niečo??? Záblesk z Prešova http://www.youtube.com/watch?v=t6HFlC0U4Lo
Úkaz spojený s hrmením sprevádzala aj tlaková vlna, pri ktorej rinčali sklá. Podľa očitých svedkov trval záblesk len sekundu a asi po minúte a pol bolo počuť niečo ako hrom. Podľa odborníka z Astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici Drahomíra Chochola išlo pravdepodobne o bolid. "Vo vyšších vrstvách atmosféry došlo k stretu s menším kusom medziplanetárnej hmoty, ktorá mohla byť veľká pol až jeden meter. Podľa územia, kde všade ho videli, k zrážke došlo vo výške asi 30 kilometrov nad zemou," uviedol D. Chochol. Nad územím Slovenska to nie je bežný jav, naposledy podobnú udalosť odborníci zaznamenali vo februári 2007.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
rebecita
|
Predmet príspevku: Re: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 19:34 |
| Moderátor |
 |
 |
|
vl4kn0 napísal: ani ja som nic nevidel  preto som sa nevyjadril, burlivu debatu ale necakaj, proste padol meteorit a to je vsetko, naco vymyslat nejake konspiracne teorie? No síce to je pravda, aspoň nie na tomto fóre  No v správach povedali, že oficiálne, to bol meteorit.
|
|
|
|
 |
crysa
|
Predmet príspevku: Re: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 20:07 |
| Pokročilý |
 |
 |
Založený: 14 Sep 2009, 18:36 Príspevky: 245 Bydlisko: mam
|
nesom si isty co to bolo, ale nieco som vecer a ano - pred polnocou - videl ako keby sa zablyslo - ale ked som sa obzrel bolo po tom "hrom" som vsak nepocul - mozno preto ze som mal na usiach sluchadla  // btw: upresnujem cas: okolo 23:20
Naposledy upravil crysa dňa 01 Mar 2010, 20:53, celkovo upravené 1 krát.
|
|
 |
crysa
|
Predmet príspevku: Re: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 20:48 |
| Pokročilý |
 |
 |
|
TommyHot napísal: Nevidel som to, ale urcite to boli mimozemstania a prisli si pre vlakna, lebo mu smrdia nohy a chcu robit nove tektonicke zbrane za pomoci jeho potu, co mu vychadza spomedzi palcov... menej hulit by trebalo  mimozemstania si pre vlakna istotne nepridu, vedia ze by to bolo dost velke riziko pre ich technologie 
|
|
 |
rebecita
|
Predmet príspevku: Re: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 20:52 |
| Moderátor |
 |
 |
|
crysa napísal: mimozemstania si pre vlakna istotne nepridu, vedia ze by to bolo dost velke riziko pre ich technologie  Pre Vlakna by mohli byť výzvou, či? TommyHot napísal: Nevidel som to, ale urcite to boli mimozemstania a prisli si pre vlakna, lebo mu smrdia nohy a chcu robit nove tektonicke zbrane za pomoci jeho potu, co mu vychadza spomedzi palcov... Fúúúj 
|
|
|
|
 |
crysa
|
Predmet príspevku: Re: Záblesk svetla - meteorit? Odoslané: 01 Mar 2010, 20:54 |
| Pokročilý |
 |
 |
|
rebecita napísal: Pre Vlakna by mohli byť výzvou, či? ale ano, bola by to výzva pre vlakna, opačne by to nebolo 
|
|
 |
|
|
 |
|
|