|
| Autor |
Správa |
Angelo
|
Predmet príspevku: Chladič Odoslané: 18 Okt 2009, 19:59 |
| Člen |
 |
 |
Založený: 03 Okt 2009, 14:18 Príspevky: 26
|
|
Zdravím,
rozmýšľal som nad kúpou chladiču do skrine. Mám síce dva chladiče, ale mám ešte ďalšie 2 miesta na upevnenie chladičov, síce nie sú s pc problémy, ale radšej by som bol, keby bol chladený kvalitne. Oplatí sa pridávať ďalší chladič? Bude to mať nejaký význam? Zostavu mám v podpise.
Procesor sa zahrieva keď beží celý deň asi na 45-50 °C
_________________ AMD Phenom x4 9550 | Kingston DDR2 4GB/ 800MHz | SAPPHIRE AMD 780G Hybrid CrossFireX™ | Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB/256b GDDR3, 2xDVI, HDMI | HDD 500GB /32MB cache 7200ot.SATA II | BENQ G2220HDA | Windows Vista Ultimate SK
|
|
|
|
 |
|
|
 |
GIGABYTE
|
Predmet príspevku: Re: Chladič Odoslané: 07 Jan 2010, 08:57 |
| Registrovaný |
 |
 |
Založený: 07 Jan 2010, 08:30 Príspevky: 6
|
|
Ak máš na CPU boxový chladič tak tieto teploty sú také, že aj "normálne" samozrejme sú o dosť vyššie ako by sa patrilo pre takýto procesor. Práve preto by som doprial procesoru nejaký ten lepší chadič ako je box, ku samotným chladičom, základ je vždy jeden fan násavy studený vzduch, ten umiestniš dopredu, druhý dozadu a tento bude teplý vzduch vyfukovať, ako bolo spomenuté, ak máš hore v skrinke nejaké miesto pre ventilátory umiestni ich tak aby vyfukovali, fyzika nepustí, tj. teplý vzduch je lahší ako studený, tým pádom teplý vzduch stúpa hore... Ohľadom toho prečo mať pc najbližšie k zemi som nepochopil, že by sa jednalo o nejaké razantné zmeny teploty nemyslím... Každopádne nie vždy platí, čím viac chadičov, tým nižšie teploty.. Najlepšie by bolo zvnútra odfotiť skrinku..
|
|
|
|
 |
TommyHot
|
Predmet príspevku: Re: Chladič Odoslané: 07 Jan 2010, 15:35 |
| Hlavný Administrátor |
 |
 |
Založený: 12 Sep 2009, 23:14 Príspevky: 461 Bydlisko: Nitra
|
crysa napísal: co sa tyka chladica aj ja mam v poslednom case problem... nemozem ho odlepit kurna od procaku a tym padom nemozem dat dole z dosky ani procak
spociatku som mal teploty kolo 38C, teraz mam bezne 46 s otvorenou skrinkou - preto chcem dat ten chladic dole a dat nieco poriadne Pri troch jadrach je podla mna 46 stupnov lahoda 
_________________ Microsoft proudly user.
|
|
|
|
 |
|
|